Without destination
Wandering and finding the colors of life

3 orase coloniale de top

03 Apr 2018 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

3 locuri splendidisime, 3 locuri ale sperantei, ale noptilor nesfarsite cu aroma de rom si ritmuri de salsa, unde oamenii stiu sa fie (uneori, pana la stupoare) prietenosi si deschisi, mereu cu zambetul pe buze, 3 splendori cu istorie coloniala, din Caraibe.


Havana

Aici, timpul incremeneste in fata traitului din plin. Pe Havana am cunoscut-o acum mai multi ani si m-am indragostit iremediabil de ea, iar traditia mea aici este sa stau la terasa din Plaza de la Catedral, cu un Mojito sau o Cuba Libre in fata si sa admir mareata catedrala, cu acorduri de muzica live pe fundal. Accentele coloniale se vad din plin la Muzeul de Arta Coloniala, un traseu complet pentru un brief de cultura, arta si istorie locala, insa Hotel Nacional de Cuba, fosta fortareata, trebuie sa fie si el pe lista, caci a avut o ascensiune spectaculoasa cu reperele arhitecturale spaniole, neo-coloniale, o estética a clásicismului cu detalii Art Deco, un loc binemeritat in patrimoniul UNESCO.

San Juan

Benedictus qui venit in nomine Domini. Cu asta m-a intampinat La Puerta de San Juan in Puerto Rico, un fel de usa spre un taram magic, ce poarta in el emotii, povesti, intamplari pe care incerc si eu, cu inima deschisa si cu fascinatie. Cand te plimbi prin Old San Juan, plin de bougainvillea si stradute pietruite, biserici si galerii minunate, te vor impresiona casele vechi coloniale, cu obloanele deschise, bogat ornamentate, candelabre impunatoare de cristal, si mobila antique. La fel de magica este si El Convento Hotel, vechea manastire de ordin carmelit ridicata in secolul al 17-lea (prima de acest gen din Americi), la decizia regelui Filip al IV-lea al Spaniei si inaugurata ca Monasterio del Señor San José de la Orden de nuestra Señora del Carmen, o constructie ce pastreaza influente spaniole coloniale si un aer vechi, impunator si plin de sarm.

Cartagena de Indias

Pe lista UNESCO se adauga si aceasta bijuterie a Caraibilor, si ea un loc al Frumosului, cu un aer melancolic si vibrant. Cartagena de Indias se mandreste cu 13 km de ziduri de piatra, ce dateaza din secolele coloniale si cu partea veche a orasului, plina si ea de bougainvillea, stradute serpuite, biserici enorme si piatete splendide. Fie ca-i zi sau noapte, e o placere sa ii descoperi secretele, farmecul, gusturile si aromele, dar si atmosfera seducatoare in culori unice.

You might also like
Colored Summer Ideas 2014

Colored Summer Ideas 2014


Calatorii
Duzina norocoasa

Duzina norocoasa


Calatorii
Saaaantaaa Moooooood

Saaaantaaa Moooooood


Colectii de calatorie
Travel inspiration 2015

Travel inspiration 2015


Colectii de calatorie

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics