Bangkok
Wandering and finding the colors of life

3 frumuseti de neratat in Bangkok

26 Feb 2016 | Povesti| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Bangkok-ul fara temple e ca Disneyland fara castelul Frumoasei adormite si ca Tailanda fara orhidee. Si daca vreti sa stiti cam cate exista in oras, va spun eu: in jur de 400! Da, da, ati citit bine. Dar in afara de Wat Phra Keow de la Marele Palat, care e cel mai important, mai sunt cateva care merita vazute. Asa ca e bine sa porniti vizita de dimineata, imbracati adecvat pentru intrarea in temple si sa bifati macar cateva. Iata si lista cu cele 3 frumuseti care merita vazute neaparat:

    • O emblema a Bangkok-ului este templul Wat Arun, situat pe malul vestic al raului Chao Praya si cunoscut sub denumirea de Templul Zorilor - numit astfel dupa Aruna, zeul indian al zorilor. Turnul central, construit in stil khmer, are o inaltime de 80 m si este inconjurat de alte patru temple, mai mici, dedicate zeului budist PhraPai. Constructia turnurilor a inceput in timpul regelui Rama al II-lea si a fost terminata de succesorul sau, regele Rama al III-lea. Turnurile sunt decorate cu scoici si bucati de portelan, iar bogatia ornamentelor este coplesitoare! Poti privi la nesfarsit detaliile, dar frumusetea lor e cel mai bine pusa un evidenta la apusul soarelui. Daca vrei sa descoperi toata povestea, cobori niste trepte abrupte de piatra ce duc la cele trei terase ale turnului principal. Aici gasesti decoruri traditionale tailandeze, maimute si giganti, statui ce ilustreaza momente importante din viata lui Buddha:nasterea, iluminarea, prima predica si moartea cu intrarea in nirvana. Constructia, in ansamblul ei, este un amestec de credinte budiste si hinduse, Indra, zeitate hindusa, apare calarind pe „erawan”, elefantul cu trei capete   • Wat Suthat este si el unul dintre cele mai impresionante si vechi temple din oras, cu paneluri din lemn sculptat si pereti pictati minunat, inceput de regele Rama I si terminat de regele Rama al III-lea. Ceea ce e unic aici este un leagan gigant, de 21 de m, cu piloni rosii, care dateaza din 1784 si care apoi a fost renovat, in 2004, in cadrul unui proces destul de complicat. Arhitectura din interior este spectaculoasa, iar curtea detine 156 de imagini cu Buddha de-a lungul peretilor. Este foarte aproape de Palatul Regal si Wat Pho

   • Unul dintre cele mai mari si vechi temple budiste din Bangkok este Wat Pho, Templul lui Buddha culcat, in care vei gasi un Buddha inalt de 15 m si lung de aproximativ 43 m, acoperit cu foita de aur si sidef, ce pare ca abia incape in interior. Si, ca o curiozitate, acest templu este de asemenea locul primei scoli de masaj tailandez, care se realizeaza intr-o sala in aer liber, si este renumita pentru tratamentele de aici, asa ca daca ai ocazia, nu ezita sa incerci!


You might also like
Locul unde poti sa scapi de frica de inaltime sau Top fav rooftop bars Bangkok

Locul unde poti sa scapi de frica de inaltime sau Top fav rooftop bars Bangkok


Mixologie
12 descoperiri interesante in piata din Bangkok

12 descoperiri interesante in piata din Bangkok


Povesti
Bangkok Bombs. Nu, nu e Breaking News

Bangkok Bombs. Nu, nu e Breaking News


Gusturi & Arome
Bangkok extra colored list cu baruri & restaurante ce merita incercate

Bangkok extra colored list cu baruri & restaurante ce merita incercate


Gusturi & Arome

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics