Toscana
Wandering and finding the colors of life

7 sate din Toscana unde trebuie sa ajungi in 2017

11 Ian 2017 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Apenini si mare, lagune si situri arheologice, spa-uri cu ape termale si Chianti. Da, merg de minune.
Continuam?


Alpii Apuani si vestigii romane, parcuri naturale si sate medieval, mii de stradute pietruite si pravalii traditionale, delicatese unicat in lume si restaurante cu maximum 5 mese, biserici miniaturale, abatii si catedrale maiestuase; ah, si lumea! Piazzetele pline de forfota, de umanitate bine dispusa si plina de verva, mandra de minunatia de loc in care traiesc.
Toscana, ecco qui!
 
1. Montepulciano este poate primul sat din zecile de prin imprejurimi care iti vine in minte cand te gandesti la zona asta. Un loc expresiv, unde intelegi dintr-o privire sarmul Toscanei, care isi etaleaza gratios structura, arhitectura si sarmul. Boutique-uri si restaurante, piata Grande si turnul de unde ai panorama completa de sus de tot, pivnitele vechi de sute de ani pe care trebuie sa le vezi, toate sunt de poveste.


2. San Gimignano e si el pe lista UNESCO, prin frumusetea atemporala a cladirilor in stil gotic si romanesc, a turnurilor si a stradutelor si piatetelor, a zonei de belvedere de unde cuprinzi intreaga vale si a vitelor-de-vie cu ametitorii struguri Vernaccia…


3. Pienza = Piccolomini, un palat cu gradini in stil renascentist si mici tuse germanice. E perfect pentru cateva ore de plimbat agale pe drumuri superbissime, dar si prin magazine cu multe delicii divine si, mai ales, cu…branzeturile specifice. Delizioso!


4. Montalcino, sat vechi, din timpuri etrusce, e cunoscut in special prin ultra celebrul vin Brunello di Montalcino. Insa si dealurile doldora de maslini, stejari si chiparosi, bisericile, Piazza del Popolo cu primaria si turnul cu ceas, shop-urile, cafenelele si wine-bar-urile invaluite de o atmosfera medievala isi merita aceeasi celebritate ca vinul regiunii.


5. Daca ati vazut “Under the Tuscan Sun” cu siguranta il veti recunoaste: Cortona, in Val di Chiana. Si da, e plin si el de monumente si muzee, de vinuri grozave si are o catedrala impresionanta, pe ale carei trepte te poti odihni in timp ce contempli piata.


6. Nu departe de Florenta il gasiti pe Volterra, cu muzeul sau etrusc Guarnacci si Piata si Palatul Priori; e renumit pentru prelucrarea alabastrului (ai o groaza de magazine cu obiecte din alabastru migalos sculptat, de luat acasa). Plus: aerul de fortareata, punctat de nenumarate detalii romane.


7. San Quirico d'Orcia in Val d'Orcia a fost o descoperire dintre cele mai placute. Am vizitat aici frumoasele gradini Horti Leonini si am dat o raita, evident, pe la micile pravalii cu artizanat local si prin restaurantele tipice, tare dragute.

You might also like
Casa cu view-uri superbe din Toscana

Casa cu view-uri superbe din Toscana


Hoteluri
Less is more in varianta toscana

Less is more in varianta toscana


Gusturi & Arome
Cele 3 splendori ale Toscanei (colored version)

Cele 3 splendori ale Toscanei (colored version)


Calatorii
My point of view

My point of view


Povesti

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics