Coasta Amalfi
Wandering and finding the colors of life

"Cea mai perfecta zi” pe Coasta Amalfi sau Jurnal de 24 h

16 Dec 2016 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Pare simplu si usor de dramuit un 24 de ore pe Coasta Amalfi. Dar odata ajuns acolo, va spun din experienta, sunt atat de multe de facut, descoperit, adorat si invatat, incat ti-e greu sa alegi, sa te organizezi ca sa fii sigur ca… nu pierzi.

E timp putin, e drept, dar e de-ajuns ca sa te indragostesti iremediabil de toate aromele, peisajele, de parfumul sau, de sarmul unui loc in care se combina glamourul cu firescul.

Asadar, daca as avea doar o zi la dispozitie, iata reteta mea cu cateva din locurile mele preferate, de pe fermecatoarea Coasta Amalfitana:

9:00 a.m - In Positano ia micul dejun pe terasa de la Hotel L'Ancora cu view superb asupra satului, ca sa iti faci "provizia" de instapics si nu numai, sau macar du-te sa bei o cafea acolo!

10:00 a.m - e timpul pentru o promenada agale pe stradute pana in port. E super placut si rexalant! Pentru ceramica nu rata magazinul Ceramica Assunta iar pentru rochii si bluze de plaja din panza alba cu broderie sau simple, ai Antica Sartoria.

11:00 a.m - o ora taman buna pentru o plimbare cu barca pana in Amalfi, cu stop de 2-3 ore de descoperit orasul, ca sa poti vizita si Domul si sa ai si vreme de scotocit prin toate pravaliile de aici si sa bei o cafea la una din cafenelele din fata Domului plus o prajitura la binecunoscuta cofetarie Andrea Pansa

14:30 p.m - recomand un pranz la Donna Stella, aici in Amalfi, in gradina cu lamai unde parca si pizza e mai gustoasa (atentie: au o sumedenie din care sa alegi!)

16:00 p.m - din Amalfi trebuie sa ajungi in Ravello, ca sa admiri gradinile Vilei Rufolo, dar si pe cele ale Villei Cimbrone, unde neaparat trebuie sa te delectezi cu un cocktail pe terasa; apoi poti face o plimbare pana in Piata Centrala si pe stradutele adiacente

20:30 p.m - cina e de luat in Positano, in gradina de la Next2 sau pe terasa de la Da Vincenzo, 2 restaurante tipice amalfitane si unele dintre cele mai bune din zona, #MyColoredOpinion

You might also like
Arome de lamai, aere de Martini si sclipiri de prosecco

Arome de lamai, aere de Martini si sclipiri de prosecco


Mixologie
7 baruri cu view pe Coasta Amalfi

7 baruri cu view pe Coasta Amalfi


Calatorii
Cele mai frumoase 8 sate de pe coasta Amalfi

Cele mai frumoase 8 sate de pe coasta Amalfi


Calatorii
Pictura pe...Amalfi

Pictura pe...Amalfi


Calatorii

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics