Sri Lanka
Wandering and finding the colors of life

Cele trei fort(e) ale Galle-ului

13 Iul 2018 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

3 cladiri iconice, toate 3 mici (sau mari) bijuterii arhitecturale, 3 locuri elegante,3 hoteluri cu sarm colonial ce rememoreaza permanent vremuri demult apuse si fac parte din chintesenta Galle…Sri Lanka. Galle Fort, Fort Bazaar si The Fort Printers sunt ca niste frati nascuti in secolele 17-18 din “parinti” olandezi si britanici ce au fost adusi apoi in epoci contemporane pentru deliciul nostru, al calatorilor de rand care sa se poata minuna de maretia unor capodopere culturale si istorice.

Interioare superbe, cu camere putine, invesmantate in matasuri fine si detalii de lemn pretios, miresme de frangipani si mixuri de culturi, la care se adauga specialitati organice locale super creative, vibrante si exotice…ah!

Galle Fort Hotel este fara indoiala un landmark al orasului; e un must sa iei pranzul pe terasa din curtea interioara, unde ai si o piscina superba, pe veranda, sau sa bei un cocktail la bar pe ritmuri de muzica live de saxofon seara; decorul e evident pastrat in stil colonial, si evoca la perfectiune timpurile de odinioara.

Fort Bazaar e un hotel boutique cu un design magnific si cu mult aclamatul restaurant Church Street Social restaurant and bar. Cladit practic din ruinele unei, a trecut prin multi ani de transformari si de renovari, gazduind pe rand comercianti de ceai si condimente, mestesugari, si pana la cei mai exigenti clienti.

Fort Printers este al treilea “veteran” imperturbabil al locului, ce poarta si el amprenta stilului colonial dar cu accente minimaliste de data asta, cu o mica piscina si terasa in curtea interioara si cu cocktail-uri extraordinare. Totul e intim, stylish, british un picut, cu ceaiuri si breakfast-uri si coltunasi, dar adus in zona captivanta a Sri Lankai.

You might also like
Mood Sri Lanka

Mood Sri Lanka


Outfit de vacanta
Hotelul cu bufnite si pisici

Hotelul cu bufnite si pisici


Hoteluri
Ilustrata cu

Ilustrata cu "émotions de Sri Lanka"


Ilustratii de vacanta
Ghid de calatorie Sri Lanka sau de ce trebuie sa descoperi insula magica din Oceanul Indian

Ghid de calatorie Sri Lanka sau de ce trebuie sa descoperi insula magica din Oceanul Indian


Ghiduri de calatorie

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics