Sri Lanka
Wandering and finding the colors of life

Enclava din insula

25 Iun 2018 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Sau poate mai bine zis… comoara din insula. Doar ca de data asta nu merg pe urmele lui Stevenson, ci pe drumul minunatei insule Sri Lanka unde se afla o mica bijuterie numita Galle, infiintata de olandezi in secolul al 17-lea. Reprezinta practic centrul vechi, patrimoniu UNESCO, pe unde merita sa plimbi pe indelete si sa ii descoperi stradutele cu case antice, cu landmarks ca vechiul depozit de condimente – acum devenit Maritime Archaelogy Museum, Biserica Olandeza, Farul, micul templu budhist Fort Shri Sudarmalaya si alte secrete…Galle e cool si chic, cu boutique-urile sale dragute, cafenelele imbietoare, mixul de exotic si colonial si hotelurile renovate ce spun povesti.


Galle colored list:

1. Pe langa stradutele vechi fa si o promenada pe zidurile vechi ale orasului pana la Flag Rock de unde poti vedea Farul si surprinde cateva instantanee.

2. Uita-te si alatura-te daca vrei copiilor care joaca cricket langa zidurile vechi – chiar e super nice!

3. Viziteaza Dutch Market, piata de aici colorata si veche de 300 de ani, cu o sumedenie de fructe si legume.

4. Ia ceaiul de dupa amiaza in cel mai fancy loc la Amangalla, un resort absolut sarmant, si plin de istorie.

5. Savureaza cocktailuri la Barul de la Galle Fort Hotel, la Amangalla sau la The Fort Printers – toate fiind locuri cu traditie, touch colonial si multa eleganta.

6. Pentru shopping preferate mele sunt: Laksala cu artizanat din toata tara, Barefoot, Exotic Roots, iar cosmetice naturale poti gasi la Spa Ceylon Boutique.

7. Nu rata restaurante ca Fort Printers sau Church Street Social, la Galle Fort Hotel, ca sa prinzi putin din filozofia locului dar si al Drumului Mirodeniilor seducatoare, “intruchipat” in anumite preparate.


8. Opreste-te la Cafenea Heritage Cafe&Bistro, un must pe lista punctelor hipster din Galle si la Royal Dutch Café, unde te poti relaxa la povesti cu proprietarul, in compania unor ceaiuri si cafele cu scortisoara, ghimbir sau cardamom…yamm!

You might also like
Cele trei fort(e) ale Galle-ului

Cele trei fort(e) ale Galle-ului


Calatorii
Mood Sri Lanka

Mood Sri Lanka


Outfit de vacanta
Hotelul cu bufnite si pisici

Hotelul cu bufnite si pisici


Hoteluri
Ilustrata cu

Ilustrata cu "émotions de Sri Lanka"


Ilustratii de vacanta

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics