Rovinj
Wandering and finding the colors of life

Ghid de calatorie Rovinj

19 Iun 2019 | Ghiduri de calatorie| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

S-a intamplat prin secolul al 18-lea cand bucatica asta idilica ce era o insula, de pe partea vestica a peninsulei Istria, a fost conectata de italieni la tarmul croat si s-a transformat intr-una dintre cele mai frumoase si faimoase arhipelaguri croate, cu puternice influente italiene impregnate de venetienii care au dominat-o dar si cu o multitudine de vestigii, traditii si bijuterii arhitecturale si naturale unice, care s-au pastrat de-a lungul veacurilor.
Rovinj (sau Rovigno in italiana) este intr-un cuvant captivant, cu spot-uri cool, sarmante, cu view-uri divine, ce atrag ca un magnet multimi de oameni in fiecare sezon.

Colored list Rovinj:

1. Recomand sa te cazezi in centrul vechi, unde sunt multe optiuni Airbnb dar si hoteluri ca de exemplu Adriatic; e mai bine sa vorbesti in prealabil cu personalul de la cazare despre parcare, care de obicei se face intr-una din locurile speciale de langa centrul vechi, cu un card valabil pentru perioada dorita, dar si despre bagaje, daca vrei sa soliciti ajutor (daca iti faci rezervare din timp, iti transporta ei bagajele contra cost) caci strazile sunt pietruite si e chinuitor mai ales daca ai si ceva distanta de parcurs pana la hotel.

2. Profita din plin de toate particelele si colturile centrului vechi, stradutele sunt extrem de pitoresti.

3. Poti admira orasul de sus din turnul bisericii baroce St. Euphemia – un landmark al orasului – atentie, scarile sunt destul de abrupte si poti aluneca usor, asa incat daca vrei sa urci ar trebui sa fii incaltat corespunzator (nu ca in cazul meu, din pacate).

4. Pentru plaja poti merge pe insulita St. Katarina cu un vapor, e foarte aproape de centru si se presupune ca e una dintre cele mai bune plaje din zona, irezistibila de altfel smile ; daca vrei un beach club ai Mulini Beach Bar de la hotelul Maistra, cu panorame de vis, dar si plaja Amarin. Important: in Rovinj nu vei gasi nisip, ci pietris, asa incat e bine sa stii la ce sa te astepti.

5. Alege baruri perfecte sa savurezi ceva de baut la apus, cum e Valentino Cocktail and Champagne Bar unde stai pe perne asezate pe stanci, 

sau Mediterraneo Bar,

oricand chiar si pentru cafeaua de dimineata fab Buffet Trevisol,

sau Circolo cu cocktailuri excelente si muzica live.

6. Cafea buna gasesti la Irundo

dar si la terasa Cafe Bar Adriatic a hotelului Adriatic, de unde vezi si portul in toata splendoarea lui.

7. Pentru mancare buna ai restaurantele ca La Puntulina unde poti lua o cina romantica pe stanci sau poti sta la mese mari cu prietenii, in cadre de poveste la apus si cu preparate cu tuse italiene,

La Vela, si el cu mancare foarte tasty, cu ingrediente locale si peste proaspat, si Mali Raj, cu bucatarie dalmata delicioasa.

8. Nu rata nici satele fermecatoare aproape de Rovinj: Motovun celebru pentru trufele sale, unde poti manca meniuri intregi pe baza de trufe (restaurantul Konoba Mundo e un must din punctul asta de vedere)

si Groznjan, plin de galerii de arta si cafenele minunate.

9. Daca ai chef de vrei si mai mult vizitat Ljubliana se afla la 2 ore distata cu masina,

iar superbul Lac Bled la inca o ora de Ljubliana, deci le poti lua in considerare.

You might also like
Magia Lanzarote intr-o oaza perfecta

Magia Lanzarote intr-o oaza perfecta


Hoteluri
The Sunset Hunter

The Sunset Hunter


Povesti
Ghid de calatorie Penang - Englezisme in Malaezia

Ghid de calatorie Penang - Englezisme in Malaezia


Ghiduri de calatorie
Life is a cabaret…

Life is a cabaret…


Oameni

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics