Viscri
Wandering and finding the colors of life

Locuinta mea de vara e la...Viscri

12 Noi 2017 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Asta spune cu mandrie si fara prejudecata Sir Charles (da, chiar el, Prince Charles of Wales), care prin 2006 s-a decis sa-si cumpere casuta-i draga din Romania, unde sa revina cat de des poate, mai ales vara.

Viscri, locsorul asta ca un colt de rai, printre putinele din tara care au ramas autentice si unde auzi linistitea patriarhala de odinioara, m-a cucerit intr-un weekend caldut de noiembrie.

Stiam despre sat ca e o miniatura de sarm si frumos - casele sunt ingrijite, vopsite in culori vesele - si m-am bucurat de faptul ca nu erau multi turisti si ca m-am putut plimba in voie.

Viscri

Viscri peisaje

Viscri franturi

Viscri peisaje de vis

View din Viscri

Frumusete din Viscri

In plus, vremea a fost frumoasa si parca i-a sporit si mai mult sarmul, intregind conceptul de zi idilica la tara.

Viscri pare ca se misca pe alte ritmuri, fiindca aici viteza si tehnologia nu isi au rostul, timpul e mai lent, asa cum era odinioara (si de multe ori parca e mai bine asa), cu satenii pe la porti (doar cateva sute care locuiesc aici) sau cu caruta pe ulita, cu noroi pe jos, cu drumuri neasfaltate si catei si gaste iesiti la promenada.

Vedere din Viscri

Case din Viscri

E drept ca satul si-a capatat renumele si a devenit atat de cunoscut din pricina printului, insa odata ajuns acolo, intelegi ca nu doar asta il face atat de iubit de cei care ii sunt oaspeti; Viscri e patrimoniu UNESCO, fiind un sat sasesc vechi de sute de ani si conservat cat se poate de bine, unde oamenii sunt simpli, bucatele traditionale si peisajele, cum altfel, decat pitoresti si picturale.

In general, e vizitat de multa lume, iar cazarile sunt destul de rezonabile, cu atat mai mult cu cat ospitalitatea gazdelor chiar merita orice efort.  

Satul are origini sasesti si Viscri inseamna in limba primilor locuitori “Biserica Alba”; o asfel de biserica domina inaltimea locului si dateaza din secolul al 12-lea, fiind una dintre cele mai interesante biserici saxone fortificate construite vreodata.. E o incantare, sincer, si din cauza ca am vrut sa vad privelistea din turn, am si urcat (atentie, scarile sunt destul de abrupte si esti avertizat de treaba asta de la inceput), insa ajuns acolo sus, nu vei regreta nicio clipa. 

Casute din Viscri

Ulite din Viscri

Casute in minunatul Viscri

Interior in Viscri

Biserica din Viscri

Turnul bisericii din Viscri

Vedere din turn Viscri

Orice localnic iti poate arata casa Printului Charles, asa ca am contemplat-o un pic din afara,

Casa Printului Charles din Viscri

dupa care am savurat un pranz delicios la Viscri 32 Barn Restaurant,unde totul a fost extrem de gustos, atmosfera placuta si decorul super reusit.

Vis de Viscri Barn Restaurant

Mancare in Vis de Viscri Barn Restaurant

You might also like
Viscri, la nr.32

Viscri, la nr.32


Hoteluri
De ce nu te trezesti de dimineata in Ibiza

De ce nu te trezesti de dimineata in Ibiza


Povesti
Ibiza, Disneyland pentru PARTY PEOPLE

Ibiza, Disneyland pentru PARTY PEOPLE


Calatorii
The Sunset Hunter

The Sunset Hunter


Povesti

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics