Without destination
Wandering and finding the colors of life

Toamna se numara satele andaluze

22 Dec 2017 | Calatorii| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Cred ca orice anotimp e potrivit pentru o vacanta aici, pentru ca microclimatul si, mai ales, natura feerica ce le inconjoara le fac ideale pentru o vizita, oricand.

Ruta satelor albe din Andaluzia, din provinciile Cádiz, Ronda, Málaga e o destinatie preferata a spaniolilor si nu numai.

Eu am ales sa o fac pas cu pas, pardon, sat cu sat, intr-o saptamana de octombrie.


1. Ronda e de departe cel mai frumos dar si cel mai dramatic, fiind construit pe marginea unui canion, e inconjurat de munti si ofera niste privelisti de vis. Este una dintre cele mai vechi asezari spaniole si inca se mai vad aici influentele maure, in palacete-uri si moschei. Poti urca pe acoperisul catedralei ca sa vezi oraselul in toata splendoarea lui de sus sau merge la baile arabe pentru cateva ceasuri de relax. E cu adevarat o destinatie super romantica.

2. Arcos de la Frontera este un sat-simbol al rutei, superb asezat pe munte, cu stradute minunate inguste si vechi si restaurante frumos aliniate. De altfel toate casele albe sunt aranjate intr-un fel de semicerc, pe stanca, iar intreg decorul este presarat cu elemente maure (toata zona le are), baroc, dar si mudejár, cu cladiri fortificate si o bazilica ce merita o vizita. Are o istorie bogata, fiind capitala Taifa del Arcos in epoca musulmana.

3. Zahara de la Sierra - nu departe de Arcos apare acest sat care se vede extrem de frumos de la poalele dealului, cu ruinele castelului sus, cu mica piata centrala plina de baruri si cafenele, cu lumina blanda de toamna filtrandu-se printre copacii care marginesc strada. Este cunoscut pentru celebrarea Corpus Christi de Paste, un soi de sarbatoare ce atrage multa lume si transforma oraselul in ceva magic.

4. Grazalema cel din valea fermecatoare este intins si compact si ofera o gama larga de magazinase dragute cu produse locale. De aici te poti plimba prin parcul natural Sierra de Grazalema sau poti face hiking ori doar admira bisericutele interesante si multitudinea de muzee cu produse textile.

5. Olvera mi s-a parut un mic sat-spectacol, cu view-ul unic de la catedrala impozanta. Si in acest loc casele par desenate, formand o scara, alaturi de monumentele religioase cu mare valoare artistica si arhitecturala.

6. Vejer de la Frontera se intinde pe 2 culmi - pe una fiind satul vechi, cu stradutele cele idilice, cu meterezele vechii cetati. Este desemnat sit istoric-artistic iar stiul arab, completat de cel andaluz de aici este absolut wow. Panoramele uluitoare, castelul ce dateaza din secolul al 11-lea, bisericile vechi, toate te vor face sa te indragostesti...

7. Gaucín a fost si este un mica enclava dedicata parca artistilor si poetilor, e tare dragut si are mici piatete cu cafenele, unde am si savurat niste sherry la apus, alaturi de localnici. E colorat si seducator, si se mandreste cu view-uri asupra Gibraltarului. Maslinii si migdalii cei rozalii completeaza cadrul la fix iar in mai fotografi si pictori isi expun operele intr-un festival local.

8. Casares este stereotipul satului alb andaluz, cu alei inguste, sinuoase, case in scari si tonuri imaculate. Plin de obiecte de artizanat originale, e cel mai incantator din provincia Málaga.

9. Bornos, cu al sau castel si parc si privelistile extraordinare asupra Sierra de Grazalema are o parte declarata proprietate de interes cultural. Palacio de los Ribera, o cladire renascentista din secolul al 16-lea este ridicata pe locul unui vechi turn fortificat, si are niste gradini, fantani, grote si pisicine frumoase.

You might also like
Mood Craciun

Mood Craciun


Outfit de vacanta
3 orase coloniale de top

3 orase coloniale de top


Calatorii
Colored Summer Ideas 2014

Colored Summer Ideas 2014


Calatorii
Duzina norocoasa

Duzina norocoasa


Calatorii

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics