Siem Reap (Angkor Temples)
Wandering and finding the colors of life

Top 8 cele mai impresionante temple

16 Mai 2016 | Colored tops| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Imperiul Khmer. Unul dintre cele mai importante din Asia, care intre secolele 9 si 15 a oferit umanitatii mosteniri inegalabile. Credeti ca exagerez cu superlativele? Nici pe departe! Miturile si simbolurile templelor zamislite atunci, budiste si hinduse deopotriva - majoritatea dintre ele, complexitatea sculpturilor, emotiile generate, maiestuozitatea structurilor fac astazi din ele o comoara nepretuita, si din Cambodgia o frantura de pamant sfant. Multe dintre ele se leaga de regii Cambodgiei, in special de Jayavarman VII, iar acum sunt extrem de vanate si vizitate, cu zeci si sute de grupuri de turisti care le calca si le imortalizeaza toate colturile zilnic. Arta si arhitectura veritabile si autentice, chiar aici:

• Bayon e de departe my fav, poate si din cauza faptului ca atunci cand l-am vizitat prima data, acum 5 ani, senzatia care m-a cuprins, de Calm si de Bine total, a fost UAU; pe atunci templul era aproape gol, aveam doar vreo 4 oameni in jur, si emotia a fost cu atat mai coplesitoare, in sensul bun, de pace si seninatate. Am admirat pe indelete sculpturile, ne-am plimbat in voie si chiar daca la un momentdat ne-a gonit o ploaie torentiala, am stat cateva minute bune in masina, contempland frumusetea templului sub picaturile de ploaie, fara picior de om. Perfectiune! Fatadele, dramatismul, cele peste 200 de fete zambitoare si enigmatice din piatra fac din Bayon un templu incomparabil, total diferit fata de restul din lumea mare si colorata.

• Despre Angkor Wat, patrimoniu UNESCO, cel mai mare monument religios din lume, este indubitabil imens fata de celelalte, si se spune ca are un mister: faptul ca e construit cu fata la sud, in timp ce restulsunt cu fata la rasarit. Tot pe el il mai numesc si “Small Imperial City”, pentru ca, intr-adevar, seamana cu un mic oras, un oras al galeriilor, al basoreliefurilor impresionante, al teraselor si turnurilor iconice, al statuii uluitoare a lui Vishnu, toate adunate intr-un complex in care cuvintele de baza sunt grandoarea, unicitatea si minutiozitatea.

• Banteay Srei e in opinia mea si a multor altora o mica bijuterie, ce si-a pastrat intacte majoritatea sculpturilor si basoreliefurilor, foarte complicate, iar culoarea sa este speciala, cum nici un alt templu nuare: roz portocaliu. Se afla la aproximativ 40 km de Angkor Wat, include doua biblioteci din piatra si caramida, si se pare ca a fost ridicat la cererea unui membru al curtii regale.

You might also like
Top 8 cele mai impresionante temple - partea 2

Top 8 cele mai impresionante temple - partea 2


Colored tops
4+5 delicioase&aromate in Siem Reap

4+5 delicioase&aromate in Siem Reap


Gusturi & Arome
My colored souvenirs - Cambodgia

My colored souvenirs - Cambodgia


Colectii de calatorie
Cambodgia Mood

Cambodgia Mood


Outfit de vacanta

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics