Valea Raului Mosel
Wandering and finding the colors of life

Top 8 locuri de pe valea raului Mosel

15 Apr 2019 | Colored tops| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas
Ei bine, da, pentru mine Germania chiar e mereu surprinzatoare iar una dintre cele mai bune dovezi a fost o "reteta" simpla si tare placuta: se rezerva ceva zile prin primavara sau toamna, se pun pe lista cateva sate de pe valea raului Mosel, spre exemplu, si se merge la drum, dornici de explorare de vederi de vis, cultura si vinuri celebre. Succes garantat! Valea acestui rau e poate mai putin cunoscuta insa extrem de incantatoare, mai ales prin nenumaratele nuante ale localitatilor cu iz medieval, caselor si naturii, dealurilor ce serpuiesc zona, castelelor traditionale, si vitelor-de-vie abrupte, laitmotivul calatoriei.
 
 
 
1. In Cochem-ul cel cochet pare ca s-au reunit toate elementele tipice germane. E plasat perfect si pitoresc undeva sus pe malul raului Mosel si e plin de…pasteluri. Il descoperi incet incet, zarindu-i casutele colorate, aleile inguste si sarmante, cladirea primariei, de inspiratie baroca si culminand cu minunatul si ultra romanticul castel Reischburg, ce domina de la inaltime intreaga zona. Inutil sa insist pe frumusetea de poveste ce o evoca intregul peisaj, cert este ca oraselul Cochem este unul dintre cele mai vizitate din Germania.2. Si continuam pe valea raului Mosel cu Beilstein, un sat pe cat de mic pe atat de plin de istorie si de farmec. Vechiul sau Marktplatz, aparut prin secolul al 14-lea, se lauda cu casute dragute, iar manastirea carmelita de aici Sf Iosif merita si ea o vizita, pentru interiorul super original. Multitudinea viilor din imprejurimi a dat nastere unui wine bar super cool, Zehnthauskeller, o fosta pivinita care acum are un aer modern si unde te poti delecta cu o varietate imensa de vinuri.

3. Bernkastel te invita la…reverie. Situat tot pe Mosel, cu un centru vechi care mi-a ramas intiparit in memorie forever, si cu majoritatea caselor antice mandre de ghivecele lor de flori colorate prinse la geamuri, e desprins din fratii Grimm. Pace, Liniste si Frumusete, cam asa il descrii pe scurt dar o incursiune de macar o zi aici te transporta intr-o alta lume. Amestecul de tonuri si materiale arhitecturale, ramasitele de baroc si renascentism, sau panoramele superbissime cu vitele-de-vie il fac un spot ideal pentru cateva ceasuri de evadare completa.
 
4. Perfect pentru poze de Instagram: Burg Eltz - o cetate leita cu cele din cele mai frumoase basme plasmuite vreodata despre Evul Mediu, in apropiere, evident, tot de raul Mosel, langa Wierschem. De la castelul vechi de 850 de ani care poate servi bine mersi oricarui rege, conte, si orice rang regal posibil pana la natura inconjuratoare ce pare pastrata tot de undeva din vremuri demult apuse e un loc magic ce trebuie bifat cand ajungi aici.

5. Si avem din nou vita-de-vie, entuziasm cultural, natura pura si experiente romantice, intr-un cuvant – Traben. Daca vrei sa gusti din plin din stilul locului poti alege sa te cazezi intr-o cladire art-nouveau, sa te scunfunzi intr-o spa traditional, la terme, dar mai ales (in caz ca nu te-ai saturat de vin bun) sa te infrupti din delicatese culinare tipice acompaniate de un Riesling regesc.

 

6. Zell, inca un sat micut dar splendid de-a lungul raului, cu multe edificii cu tuse gotice, si mai ales view-uri cu aer medieval.
 
7. Ultimul pe lista mea colored ar fi Trier, cel mai vechi oras german si desi nu mi-a placut la fel de mult ca si Cochem trebuie sa recunosc ca cei 2000 de ani de istorie prezervata atat de bine nu lasa pe nimeni indiferent. Vestigiile romane, Dom-ul, catedralele, muzeele sau baile termale, totul respira arhitectura uimitoare, multe dintre ele fiind patrimonii UNESCO.

You might also like
De ce nu te trezesti de dimineata in Ibiza

De ce nu te trezesti de dimineata in Ibiza


Povesti
Ibiza, Disneyland pentru PARTY PEOPLE

Ibiza, Disneyland pentru PARTY PEOPLE


Calatorii
The Sunset Hunter

The Sunset Hunter


Povesti
Life is a cabaret…

Life is a cabaret…


Oameni

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics