Lucerna
Wandering and finding the colors of life

Top 8 orasele si sate Elvetia

21 Dec 2018 | Colored tops| 0 Comentarii | Postat de: ColoredIdeas

Elvetia...oarecum sobra si traditionala Elvetie, dar contemporana si mai ales intotdeauna chic este tara in care se impletesc coerent atatea culturi si limbi, natura si tehnologie de varf, rauri de ciocolata si peste 1000 de km de lacuri ce imprejmuiesc orasele si sate ca din basme.

Iar panoramele cu lacuri si munti si vai pitoresti, dar si cu vite-de-vie “vorbesc” de multe ori mai multe despre un loc decat orice altceva. Am vizitat aici 8 locuri de vis ce trebuie sa se regaseasca pe bucket list-ul oricarui iubitor de plimbari, natura dar si de aventura, de experiente sportive cu hiking, biking si deci...iata topul :

1. Iseltwald se afla pe lacul Brienz si efectiv arata ca o mica bijuterie, asezat strategic parca si idilic, pe malul lacului cu ape turcoaz intens; e o adevarata bucurie sa pierzi cateva ceasuri intr-o promenada pe langa lac si mai ales sa iei un pranz pe malul apei.


2. Stein am Rhein cel care rimeaza si superb cu cladirile si fatadele sale pictate cu fresce, cu centrul medieval plin de alei dragute si cafenele, considerat unul dintre cele mai wow din Elvetia, este si el o comoara colorata a acestei tari.

E musai sa faci o vizita si cascadei Rhinefalls, care se afla in apropiere si care e cea mai mare din Europa si Elvetia.

3. Thun adaposteste un castel ridicat de Ducii de Zähringen, dar si un centru vechi ideal pentru plimbat&admirat. Primaria dateaza din secolul al 16-lea si pe langa ea ai si un muzeu.

4. In vecinatatea Lugano-ului il vei descoperi pe Morcote, sau un mic paradis, de altfel numit in 2016 cel mai frumos din Elvetia, cu multe restaurante cochete pe malul lacului si cu biserica din varful dealului pana unde e un must sa ajungi si sa faci cateva poze. Stilul arhitectural, stucaturile, frescele, sanctuarele si gradina botanica nu sunt de ratat!

5. Ascona = promenada alaturi de cladiri vechi si colorate pe malul lacului Maggiore. Ataaaat!

6. In Spiez, asezat pe malul lacului Thun, unde si aici gasesti numeroase restaurante si baruri pe marginea apei, ai vederi splendide, un castel vechi si gastronomie incantatoare.

7. “Satul sculptat in lemn” sau Brienz, pe malul lacului Brienz, e cunoscut pentru traditia sculpturilor in lemn de aici dar si pentru atmosfera sa romantica si pentru excursiile pe care le poti face in preajma. Aproape de Brienz se afla un hotel minunat, din secolul al 19-lea, construit de o familie nobila din Zurich intr-un stil super elegant, Grand Hotel Giessbach, unde recomand o cina candle-light sau un drink pe terasa. Se vad frumos atat lacul dar si cascada Giessbach.

8. Lauterbrunnen e renumit pentru cascadele spectaculoase dar si formele de relief incredibile – vaile, varfuri inalte, glaciari, stanci gigantice si in general peisaje ce iti taie respiratia.

You might also like
Trilogia colored elvetiana

Trilogia colored elvetiana


Calatorii
Jurnal de o zi in Lucerna

Jurnal de o zi in Lucerna


Calatorii
 Mixologie de Elvetia

Mixologie de Elvetia


Mixologie
SPA, sauna ori jacuzzi?

SPA, sauna ori jacuzzi?


Hoteluri

0 Comentarii - Adauga un comentariu

Posteaza un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Real Time Web Analytics